top of page
Akademika_Logo_hvit (3) (2).png

Studentenes beste studietips!


Først og fremst vil vi anbefale alle å nyte Fadderullan og tiden før studiene begynner for fullt. Ha det morsomt og ta vare på hverandre! Vi i Akademika Nydalen ønsker at alle skal få en fin studietid, og har samlet studentenes beste og «dårligste» studietips fra årets lesevaneundersøkelse:

 

Her kommer studentenes 5 beste studietips

 1. «Begynn tidlig, ikke stress, og drikk nok vann (5 energidrikker dagen er ikke en mentalt bærekraftig måte å komme gjennom eksamenstiden på...)»

 2. «Å ta notater for hånd ved bruk av fine farger! Da setter pensum seg mye bedre»

 3. «Vær flittig med å ta notater og lage tankekart over begreper og teori, og veksle mellom å skumlese for å få oversikt og lese grundig for å få innhold.»

 4. «Ta notater for hånd, og les på papir!»

 5. «Flash Cards fra Akademika har vært til stor hjelp i år! Studer konsistent, jevnlig og på ulike lokasjoner. Ta pauser og vær snill med deg selv.”

 

 

Her er studentenes 5 «dårligste» studietips (som likevel kan gi resultater for noen)

 1. «Les til du gråter»

 2. «Prokrastinering og skippertak»

 3. «Les hele tiden»

 4. «Skippertak»

 5. «Jeg vet ikke»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få opptil -20% rabatt på pensum og pensumpakker

og 3 for 2 på alt #STUDER SMART studiemateriell hos AKADEMIKA! Våre pensumpakker er satt sammen ut fra BIs pensumlister og garanterer

riktig pensum – et trygt valg.

Avslutningsvis kommer noen smarte tips for en

bedre studiehverdag fra oss i Akademika:

 1. Finn ut hva som er viktig i fagene du tar. Er pensum viktigst eller er det forelesningene? Snakk gjerne med studenter og lærere, og gjør deg kjent med faget.

 2. Markering og understreking av teksten kan hjelpe, men da må du finne kjernen av det du leser. På den måten kan du lese det som er markert ved gjennomlesning og få repetert det viktigste.

 3. Finn en eller flere studievenner. Sett dere sammen slik at dere kan diskutere og snakke fag. Test deg selv på hva du kan. På den måten vil du huske stoffet bedre.

 4. Lag en fremdriftsplan. Sett opp en oversikt over datoer for oppgaver, eksamener osv. Da vet du alltid hvilken del av pensum du skal lese på uke for uke og du kan nyte fritiden med god samvittighet.

 

 

Velkommen innom Akademika Nydalen, ha en fin studietid!

Akademika bilde 1.jpg
bottom of page