top of page
Akademika_Logo_hvit (3) (2).png

 

Studentenes beste studietips

 

Først og fremst vil vi anbefale alle å nyte Fadderullan og tiden før studiene begynner for fullt. Ha det morsomt og ta vare på hverandre!

 

 Vi i Akademika Nydalen ønsker at alle skal få en fin studietid, og har samlet noen av studentenes beste studietips fra årets lesevaneundersøkelse:

 

  1. "Kjøp pensum i god tid, så slipper du å stresse med det når det kommer arbeidskrav"

  2. "Håndskrevne notater! Enten du ser tilbake på notatene eller ikke, så sitter det bedre om du skrev det ned. Utenom det, diskuter pensum med klassekamerater, så blir dere alle bedre til å gjenforklare og drøfte stoffet"

  3. "Rutiner! Tenk på hvorfor du studerer det du gjør, ta pauser, noter underveis, belønninger, gå tur"

  4. "Gjør lesingen interaktiv gjennom for eksempel å oppsummere i et tankekart etterpå, bruke flashcards, lage oppgaver til pensum osv."

  5. "Bruke highlightere i forskjellige farger. Ha alt på papir så er det lettere å få oversikt og å velge ut det man trenger til eksamen."

  6. "Å bare begynne, ikke drøy det! Og slett tiktok"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hos Akademika Nydalen får du opptil -20% rabatt på pensum og pensumpakker

og 3 for 2 på alt #STUDER SMART studiemateriell! Våre pensumpakker er satt sammen ut fra BIs pensumlister og garanterer deg riktig pensum – et trygt valg. Vi vil også anbefale deg å laste ned Akademika-appen, i tillegg til gode tilbud året rundt finner du denne semesterstarten et gavekort på 50 kr!

 

Avslutningsvis kommer noen smarte tips for en bedre studiehverdag fra oss i Akademika:

  • Finn ut hva som er viktig i fagene du tar. Er pensum viktigst eller er det forelesningene? Snakk gjerne med studenter og lærere, og gjør deg kjent med faget.

  • Markering og understreking av teksten kan hjelpe, men da må du finne kjernen av det du leser. På den måten kan du lese det som er markert ved gjennomlesning og få repetert det viktigste.

  • Finn en eller flere studievenner. Sett dere sammen slik at dere kan diskutere og snakke fag. Test deg selv på hva du kan. På den måten vil du huske stoffet bedre.

  • Lag en fremdriftsplan. Sett opp en oversikt over datoer for oppgaver, eksamener osv. Da vet du alltid hvilken del av pensum du skal lese på uke for uke og du kan nyte fritiden med god samvittighet.

 

 

Velkommen innom Akademika Nydalen, ha en fin studietid!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akademika bilde 1.jpg
bottom of page